כשמדובר במניעת חדירת מים, אנו חושבים לעתים קרובות על טכניקות איטום המיושמות חיצונית כדי לשמור על האלמנטים. עם זאת, ישנם מקרים שבהם נכנסת לתמונה טכניקת איטום שלילי, המשמש כמנגנון הגנה פנימי מפני מים שכבר נמצאים בין הקירות.
מהו איטום שלילי
בניגוד לשיטות איטום קירות חיצוניים המכוונות לכניסת מים מבחוץ, איטום שלילי מתמקד במניעת חלחול מים אל פנים המבנה. הוא נמצא בשימוש בדרך כלל כאשר אפשרויות אחרות מוגבלות, מכיוון שהוא יכול להיות יעיל פחות ויקר יותר בטווח הארוך. עם זאת, בתרחישים מסוימים, איטום זה מתגלה כפתרון בעל ערך.
קיימות מספר שיטות לביצוע איטום ייחודי זה בהתאם לנסיבות הספציפיות. גישה אחת כוללת פירוק הריצוף הקיים והנחת חומר איטום ישירות על שכבת בסיס הבטון. אף על פי שטיפול נקודתי אפשרי, רצוי למרוח את האיטום על כל קירות החדר הפגוע. גישה מקיפה זו מבטיחה מחסום יסודי יותר מפני חדירת מים.
איטום באמצעות פוליאוריטן
במקרים בהם קיימים סדקים בבטון, טכניקה נוספת כוללת הזרקת פוליאוריטן בנקודות ספציפיות למניעת מעבר מים. יישום ממוקד זה של פוליאוריטן פועל כמחסום, אוטם ביעילות את הסדקים ומעכב את חדירת המים.
זוהי שיטה מדויקת שיכולה לעשות הבדל משמעותי בהפחתת בעיות הקשורות למים.
לאפשרות בסיסית ואמינה יותר, אפשר להדביק יריעות ביטומניות על הקירות. אומנם זה לא יתאים לכל המצבים, אבל בהחלט כדאי לבחון את האפשרות הזו. לאחר איטום הקירות ביריעות אלו, אפשר לבנות מעל זה קיר גבס המעניק שכבת הגנה נוספת. שיטה זו בה חברת איטום 26 משתמשת מציעה פתרון יציב למלחמה בחדירת מים מבפנים.
יש להתייחס לאיטום שלילי כמוצא אחרון, שכן הוא אינו יעיל או חסכוני כמו שיטות איטום חיצוניות. עם זאת, במקרים שבהם חלופות אחרות מוגבלות, איטום זה יכול לספק הקלה זמנית ולמנוע נזקי מים נוספים לפנים הבניין.
כאשר מדובר באיטום שלילי, יש חשיבות מכרעת להתייעץ עם אנשי מקצוע של איטום 26 שיוכלו להעריך את המצב הספציפי ולהמליץ על דרך הפעולה המתאימה ביותר. דברו אתנו ונשמח להעניק לכם את הפתרונות.